030 227 23 23

Website Optimalisatie | CRO x SEO = Online groei!

optimalisatie website
website optimalisatie

Door: Marco Bouman

Hoe is het gesteld met de website optimalisatie van jullie website?

  • Groeit het online verkeer volgens plan?
  • Lukt het steeds beter om het conversiepercentage te verhogen?
  • Komen er steeds meer leads & klanten online binnen?

Als dit nog niet het geval is, lees dan dit artikel over website optimalisatie!
Direct op zoek naar een oplossing? Bekijk dan ons optimalisatiepakket!

Wat is website optimalisatie?

Even beginnen bij het begin. Er worden vaak meerdere zaken onder ‘website optimalisatie’ verstaan. Zo wordt deze term vaak gebruikt in combinatie met SEO / Google / zoekmachine (optimalisatie). Daarnaast wordt deze term ook vaak gebruikt in combinatie met CRO / Conversie (optimalisatie).

Ik versta onder website optimalisatie alle handelingen die jullie zakelijke website effectiever maken. Dit is niet enkel SEO of conversie gerelateerd. In dit artikel ga ik in op zowel de CRO (conversie optimalisatie) en de SEO (zoekmachine optimalisatie) van jouw zakelijke website. Alles om het aantal aanvragen, leads, offertes te verhogen.

Deze combinatie aanpak noem ik Converseo: SEO x CRO = online groei.

10 Website optimalisatie tips (5 CRO + 5 SEO)

In dit artikel behandel ik de 10 belangrijkste website optimalisatie tips. 5 website optimalisatie tips wat betreft conversie en 5 website optimalisatie tips wat betreft SEO (vindbaarheid).

5 website optimalisatie tips CRO (conversie)

Met andere woorden: 5 essentiële tips om te zorgen dat jouw website effectiever wordt!
optimalisatie websites

CRO tip 1. Doelgroep aanspreken

Een valkuil die op de meeste websites goed zichtbaar is, is het niet aanspreken van de doelgroep. Bij websites die dit wel doen voelt de bezoeker zich aangesproken en ontstaat er eenvoudig iets van herkenning.

Je kunt dit het beste doen door direct de dilemma’s / onderwerpen waar jouw bezoeker mee bezig is aan te stippen. Dit kun je doen op de homepage, landingspagina’s, doelpagina’s, etc.

CRO tip 2. Onderscheidend vermogen uiten (USP’s)

website optimalisatie

De meeste websites slagen er prima in om helder aan te geven wat bezoekers qua aanbod kunnen verwachten. Maar weten ze ook wat ze specifiek bij jullie kunnen verwachten? Wat jullie aanbod sterker, mooier, unieker maakt? Of blijft het bij een platte omschrijving van dienstengroepen?

Een nieuwe bezoeker is weg binnen enkele seconden als hij niet iets ziet of leest wat zijn bijzondere aandacht trekt. Zo is het verwerken van USP’s een goede methode om onderscheidend vermogen te uiten.

CRO tip 3. Doseren van content

Het is goed om te weten dat een nieuwe bezoeker vaak in luttele seconden besluit om te blijven of om naar het volgende Google zoekresultaat door te klikken. Dan is het niet handig als de teksten op je homepage of je landingspagina zo lang zijn dat je hier al de aandacht van je nieuwe bezoeker verliest.

Die lappen tekst kunnen wel erg waardevol zijn, maar niet bovenin de piramide. Bezoekers gaan pas echt lezen wanneer ze de eerste overtuigingsstap hebben gemaakt.

CRO tip 4. Soft conversie stimulatie

Je website is meer dan een online visitekaartje, dat weet je. Je wilt het contact met nieuwe bezoekers opwarmen. Natuurlijk wil je dat ze een offerte aanvragen of een contactformulier invullen. Maar meestal is deze stap nog te groot.

Een geoptimaliseerde website houdt vooral ook rekening met hoe je slim het eerste contact kunt opwarmen. De volgende stap (offerte / contact) volgt daarna. Het is essentieel om een soft conversie stimulatiepad te creëeren. Je bezoekers een laagdrempelige actie te bieden om ze eenvoudiger over de streep te trekken. Voorbeeld: nieuwsbrief, ebook, etc. En gebruik succesvolle call to actions.

CRO tip 5. Maak je website overtuigend!

website optimalisatie

Ga eens voor de gein naar je eigen website toe en klik op een willekeurige pagina en lees de eerste alinea. Wat valt je op? Meestal start zo’n pagina direct met het onderwerp zonder aandacht te besteden aan je lezer, aan zijn problemen, aan naar wat hij eigenlijk zoekt, aan de gevoelige snaar die in deze eerste  alinea al geraakt kan worden!

Wervende webteksten maken lekker nieuwsgierig en bouwen aan overtuigingskracht. Het benoemen van de voordelen, het uitleggen van het onderscheidend vermogen, resultaatgericht schrijven (verkoop gaten, geen boren) en zorgen voor herkenbaarheid, zorgen voor het beste resultaat. 

5 website optimalisatie tips SEO (search engine optimizing)

Met andere woorden: 5 essentiële tips om te zorgen dat er steeds meer kwalitatieve organische bezoekers naar jullie website komen.

SEO tip 1. Vind de juiste zoekwoorden

website optimaliseren

De allereerste stap is het maken van een zoekwoordenonderzoek. Hier zijn meerdere handige tools voor, de meest voor de hand liggende is de zoekwoordplanner van Google. Het is slim om eerst zo breed mogelijk te starten. Zo kom je tot een eerste lijst met alle zoekwoorden, zoekvolumes en een indicatie van de concurrentie. Kijk vooral ook naar de long tail.

Nu is het belangrijk om de gevonden zoekwoorden te clusteren. En op basis van deze clusters kun je een keuze maken waar te beginnen voor de creatie van landingspagina’s.

SEO tip 2. Maak conversiegerichte landingspagina’s

Alleen een landingspagina schrijven voor Google (SEO) levert op den duur bezoekers op, maar zijn vaak niet effectief. Er is meer nodig dan alleen een pagina vol SEO-teksten. Het gaat erom dat je deze teksten direct ook conversiegericht maakt, zodat niet alleen meer bezoekers komen, maar ook blijven.

Een effectieve landingspagina bevat naast de reguliere SEO content (in: titel, beschrijving, H1, H2, H tags, zoekwoorden) minimaal 500 (liefst 1.000) woorden voorzien van afbeeldingen, interne links en eventueel relevant videomateriaal.

SEO tip 3. Schrijf je SEO-tekst breed (cluster)

website optimaliseren

Wanneer je een goede SEO-tekst schrijft, schrijf je deze op alle gevonden trefwoordcombinaties uit het zoekwoordenonderzoek. Je pagina gaat dan meestal wel over 10 trefwoorden in plaats van 1.

Later wanneer je SEO-tekst een half jaartje online staat kun je op basis van de zoekopdrachten uit de Google Search Console deze trefwoordenintensiteit actualiseren. Zodat je dan puur door de optimalisatie van je trefwoorden het organische verkeer van deze pagina vergroot.

SEO tip 4. Schrijf wervende SEO-teksten

Een conversiegerichte SEO-tekst gaat dieper dan alleen een platte trefwoordentekst. Je wilt uiteindelijk meer bezoekers, maar vooral meer conversies bereiken. Je tekst dient dan vooral ook conversiegericht te zijn. Zo behandel je in je tekst de problemen van je potentiële klanten. Het is dan heel goed om vooral ook even stil te staan bij de oorzaken van deze problemen (jouw website heeft zich hierin verdiept).

En dan is het mooi om het bruggetje te maken naar ‘hoe het ook kan’. Het bereiken van een situatie waar het probleem er niet meer is. En dan is het tijd om onderaan de tekst aan te geven wat jouw bedrijf hierin kan betekenen. Dit is een conversiegerichte opbouw van je SEO-tekst.

SEO tip 5. Verhoog de populariteit met linkbuilding

website optimalisatie

Alleen het hebben van conversiegerichte landingspagina’s is niet voldoende om op belangrijke trefwoorden bovenaan in Google te komen. En bovenaan in Google is wel belangrijk om echt meer bezoekers te genereren.

Sta je niet in de top 3, dan weet 95% van de zoekers je niet te vinden. Pagina’s populairder maken met linkbuilding betekent een positief signaal geven aan zoekmachines, mits het linkbuilden op een zuivere manier plaatsvindt.

en nu?

Zijn er twee optimalisatietrajecten die ik je kan bieden:
Voor conversie optimalisatie: conversie optimalisatie traject
Voor SEO-optimalisatie: SEO optimalisatie traject

Over Online-Marketingmachine.nl

website optimalisatie tips

Ik, Marco Bouman, heb in 2007 de Online-Marketingmachine opgericht. Met veel enthousiasme begeleid ik onze klanten met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in Conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligente inzet help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

 

Gerelateerde artikelen:

Online groei door contentmarketing
- S
EO teksten schrijven in 5 stappen
CRO: verhoog de conversie rate!

online marketing
Optimalisatie Traject
Conversie
online marketing
Online Groei
Consult
online marketing
Optimalisatie Traject
SEO
online marketing
Online Marketing
Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

 

Online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   

 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 

 

   
   
   

 

Copyright © 2019 - Online Marketingmachine
Online Marketingmachine scoort een 5,0 uit 5 op basis van 23 beoordelingen.