030 227 23 23

NIEUWE KLANTEN WERVEN MET SUCCES VIA INTERNET!

creatief nieuwe klanten werven
cretief klanten werven

Iedere mkb-bedrijf heeft een website, maar er zijn er anno 2018 nog steeds slechts weinig die via internet succesvol meer nieuwe klanten werven...

Hoe is dit met jouw website gesteld?

Wil jij ook via jullie eigen website klanten werven? Lees dan onderstaande 14 tips!
Of bekijk onze op maat oplossing: de online marketing lead website!

Door: Marco Bouman

creatief klanten werven via internet!

De bedrijven die wel succesvol online nieuwe klanten werven weten dat een geïntegreerde aanpak zorgt voor een continue stroom van meer nieuwe klanten. Zij werven klanten via internet door aandacht te besteden aan een veelheid van aspecten, die in essentie terug te brengen zijn tot 3 hoofdaspecten: bekendheid, vertrouwen en conversie

Hoe scoort jouw website op deze drie hoofdpunten?

Veel mkb-bedrijven genereren nauwelijks klanten via internet, omdat ze zich vaak focussen op slechts een paar deelaspecten. Ze hebben bijvoorbeeld een fraai ogende webshop / website en zoekmotormarketingtechnisch is alles goed geregeld, maar hun webshop / website mist dan bijvoorbeeld overtuigingskracht of conversiegerichte acties.

Deze tips zijn gebaseerd op ruim 10 jaar praktijkervaring van ons online marketingbureau. Bedrijven helpen met creatief klanten werven is iets wat wij met veel plezier doen!

Let op: het goed in praktijk brengen van deze 14 creatieve klanten werven tips kan explosieve online groei veroorzaken!
 

creatief klanten genereren tips

Niet op zoek naar tips, bekijk dan onze op maat oplossing: de marketing lead website.

HIER ALLE 14 TIPS OM SUCCESVOL KLANTEN TE WERVEN via internet

Tip 1: Geef!creatief nieuwe klanten trekken
Een eenvoudige manier om meer nieuwe klanten te werven is bezoekers te binden door te geven. Geef bijvoorbeeld een gratis e-book, waardevolle tips en suggesties, interessante artikelen en ervaringen, een kennismakingskorting, een probeerversie etc. Door iets van waarde te geven, bouw je aan positieve betrokkenheid en vertrouwen.

Tip 2: Schrijf wervende teksten
Als mensen jouw webshop / site bezoeken, dan wil je ze overtuigen van de kracht van jouw aanbod. Wervend schrijven is dan een must om bezoekers te binden en overtuigen. Bij wervend schrijven besteed je doelbewust aandacht aan dilemma’s en problemen die leven binnen jouw doelgroep en geef je antwoord op de vragen waar jouw bezoeker mee zit. Lees meer over wervende webteksten!

Tip 3: Werk aan focus
Veel webshop / websites bieden een overvloed aan diensten, oplossingen en informatie. Hoe breder jouw aanbod hoe lastiger jouw bezoeker vindt waar hij naar op zoek is. Meer nieuwe klanten werven via internet kan door te kiezen voor een focus op een beperkt aantal onderwerpen. Hierdoor wordt jouw positie scherper, jouw aanbod kwalitatiever en komt jouw webshop / website hoger in zoekresultaten naar boven. Lees meer hierover in ons artikel: de ultieme internet marketing strategie.

Tip 4: Beken kleur
creatief klanten werven
Een duidelijke, consistente en authentieke uitstraling schept vertrouwen en maakt onderscheid. Wat zijn de drijfveren van jouw organisatie? Wat is jouw onderscheidende vermogen? Wat zijn de argumenten om jouw producten of diensten af te gaan nemen?

Het is raadzaam om eens te onderzoeken hoe jouw klant hierover denkt. Laat deze punten in woord, beeld en kleur in je online propositie naar buiten toe uitstralen. Benoem overal duidelijk de voordelen en waarde van jouw product of dienst.

Tip 5: Maak je website 100% SEO-proofed
Laat je webshop / website de taal van de zoekmotoren spreken. Er zijn veel andere kanalen, maar vaak blijkt dat het werven van organische bezoekers de meest krachtige bezoekersstroom op gang brengt. En het leuke is, na een investering zijn deze bezoekers gratis in tegenstelling tot Google AdWords. Werken met de juiste trefwoorden, met goed opgezette conversiegerichte landingspagina's en het realiseren van backlinks naar je site / pagina toe brengt de zoekmotoren in actieve staat.

Tip 6: Bedenk een creatieve traffic builder
Een goede webshop / website met een goede conversie is niet succesvol zonder bekendheid. Er bestaan vele creatieve acties om in korte tijd veel bezoekers te krijgen. Voor ons bureau heb ik bijvoorbeeld een online marktonderzoek geïnitieerd waarbij de respondent de uiteindelijke resultaten gratis toegestuurd krijgt. Veel partijen besteden hier aandacht aan, respondenten bezoeken mijn webshop / website en achteraf komen ze terug voor de resultaten. 

Tip 7: Ga de interactie aan met je klanten
creatief klanten werven via internet
Door ontwikkelingen als internet zijn veel markten transparanter geworden. Jouw klant heeft het steeds meer voor het zeggen. Hij kijkt, vergelijkt en vindt wat hij wil via internet. Door de dialoog aan te gaan met je klanten bouw je aan betrokkenheid, inzicht in zijn specifieke behoeften en deel je deze informatie met jouw hele doelgroep.

Tip 8: Zorg voor een concreet aanbod
Zeker in (zakelijke) dienstverlening worden diensten vaak online onvoldoende duidelijk gepresenteerd. Hoe scherper je diensten worden geëtaleerd, hoe beter de conversie optimalisatie van je webshop / website zal zijn. Jouw klant wil namelijk een concrete oplossing voor zijn probleem. Algemeenheden trekken niet zijn aandacht. Wat heb je concreet te bieden en hoe presenteer je dit online?

Tip 9: Van ‘wij’ naar ‘jou’
Veel webshop / websites zijn nog steeds voornamelijk gericht op ‘wij, ik, ons’. Je vindt dit terug in droge kost als: ‘onze visie’, ’de oorsprong van ons bedrijf’ etc. Als achtergrondinformatie is dit niet echt storend, maar zorg er vooral voor dat jouw klant en zijn behoeften centraal staan in de belangrijkste content van je webshop / website of blog. Hierdoor vergroot je de aantrekkingskracht van je webshop / website en bouw je aan vertrouwen en conversie.

Tip 10: Online succes door succesvol denken
Meer klanten werven via internet kan alleen als je erin gelooft hiermee succes te boeken. Als je niet gelooft in internet als medium, als je denkt dat jouw klanten niet online willen kopen, als je alleen gelooft in een fysieke wereld, dan zal je niet succesvol zijn om via internet meer leads te genereren.

Tip 11: Bouw aan een mailbestand
De meeste mensen (zakelijk en privé) besteden 80% van hun tijd op internet aan gemiddeld 30 webshops / websites. Een krachtig middel om een bezoeker tot vaste bezoeker te maken, is hem te binden door inzet van bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Door met herhaling jouw lezersgroep te informeren over interessante onderwerpen bouw je aan een relatie met je potentiële klant. 

Tip 12: Stimuleer je bezoekers tot actie
online creatief klanten genererenMet succes meer nieuwe leads werven is niet mogelijk zonder conversiegerichtheid. Dat wil zeggen dat jouw webshop / website je bezoeker stimuleert om actie te ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn: aanmelden voor een nieuwsbrief, downloaden van informatie, teruggebeld worden, gratis proberen etc. Zorg ervoor dat iedere pagina van je webshop / website uw bezoeker aanzet tot actie. 

Tip 13: Werk aan online zichtbaarheid
Het aantal bezoekers van jouw webshop / website wordt voor een belangrijk deel bepaald door de bezoekers die via verwijzende webshops / websites bij je terecht komen. Veel aandacht moet je daarom besteden aan links ruilen, gratis links plaatsen, online profielen maken, reageren op webshops / weblogs / websites, zelf een weblog starten, persberichten versturen etc. Dit zorgt ervoor dat je hoger in Google komt op de juiste trefwoorden.

Tip 14: Lever excellente service
Potentiële leads mogen niet afhaken door gebrek aan service. Zorg ervoor dat jouw webshop / website snel geladen wordt, vermijdt foute pagina’s, reageer snel op vragen en e-mails, kom beloftes na en bedank je bezoeker voor iedere actie die hij uitvoert. Creëer een sfeer van excellente service en leg je potentiële klant volledig in de watten. 

nieuwe klanten binnenhalen

Ook aan de slag met effectief online klanten werven?

Bekijk dan ons all-in oplossing: de marketing lead website! Dit is een op maat website met alle benodigde online marketingelementen om leads te genereren voor jouw bedrijf. Wij begeleiden jullie in dit proces van A tot Z in de creatie van een online marketing machine. 

Marketing Lead Website

 

Over Online-Marketingmachine.nl

De Online-Marketingmachine is in 2007 opgericht door Marco Bouman. De Online-Marketingmachine is een klein online marketing bureau dat zich heeft toegelegd op het helpen realiseren van online groei voor mkb-bedrijven. Met passie helpen wij bedrijven online vooruit!

Succesvol en met plezier klanten werven vraagt in hoge mate om verbeeldingskracht & creativiteit. Dit zijn de kernkwaliteiten van ons online marketingbureau. We laten graag ons licht schijnen op jouw bedrijf!

Gerelateerde artikelen:

WIL JE OOK MEER LEADS, KLANTEN OF ORDERS VIA INTERNET GENEREREN?

Laat ons je hiermee helpen! Dit is onze passie. Vul vrijblijvend onderstaande gegevens in, dan nemen we snel contact met je op!

online marketing

Optimalisatie Traject

Conversie
online marketing

Marketing lead

Website
online marketing

Optimalisatie Traject

SEO
online marketing

Online Marketing

Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

alle referenties

online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   
   

Neem contact op
 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 
 

   
   
   

Meer weten?

Copyright © 2018 - Online Marketingmachine