030 227 23 23

Nieuwe Klanten Werven met succes via internet!

nieuwe klanten werven
klanten werven

Iedere gerenommeerde organisatie heeft een webshop / site, maar er zijn slechts weinig organisaties die via internet succesvol meer nieuwe klanten werven...

Door: Marco Bouman

Nieuwe klanten werven via internet!

De bedrijven die wel succesvol online nieuwe klanten werven weten dat een geïntegreerde aanpak zorgt voor een continue stroom van nieuwe klanten. Zij werven klanten via internet door aandacht te besteden aan een veelheid van aspecten, die in essentie terug te brengen zijn tot 3 hoofdaspecten: bekendheid, vertrouwen en conversie. 

Hoe scoort jouw website op deze drie hoofdpunten?

Veel organisaties werven nauwelijks klanten via internet, omdat ze zich vaak focussen op slechts een paar deelaspecten. Ze hebben bijvoorbeeld een fraai ogende webshop / site en zoekmotormarketingtechnisch is alles goed geregeld, maar hun webshop / site mist dan bijvoorbeeld overtuigingskracht of conversiegerichte acties.

Conversie optimalisatie traject

klanten werven, waar het om draait!

Een bezoeker komt op je website, hij snapt direct waar hij is, hij begrijpt wat er 'te koop' is, en wat het verschil is met andere aanbieders, hij wordt geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt: 'dit wil ik ook'. Hij volgt het simpel conversiespoor en klikt op de call2action button en neemt actie!

klanten werven tips

Wil je internet voor je laten werken en via je webshop / site meer klanten werven? Ontdek dan de ongekende mogelijkheden van nieuwe klanten werven via internet. 

Deze tips zijn gebaseerd op ruim 10 jaar praktijkervaring van ons online marketing bureau. Deze ervaring leert ons ook hoe belangrijk het is om bij succesvol klanten werven via internet te zorgen dat alle online marketingelementen met elkaar in balans zijn.

Let op: het goed in praktijk brengen van deze 14 tips over nieuwe klanten werven, kan explosieve online groei veroorzaken!

hier alle 14 klanten werven tips

Klanten werven tip 1: Geef!nieuwe klanten werven
Een eenvoudige manier om meer nieuwe klanten te werven is bezoekers te binden door te geven. Geef bijvoorbeeld een gratis e-book, waardevolle tips en suggesties, interessante artikelen en ervaringen, een kennismakingskorting, een probeerversie etc. Door iets van waarde te geven, bouw je aan positieve betrokkenheid en vertrouwen.

Klanten werven tip 2: Schrijf wervende teksten
Als mensen jouw webshop / site bezoeken, dan wil je ze overtuigen van de kracht van jouw aanbod. Wervend schrijven is dan een must om bezoekers te binden en overtuigen. Bij wervend schrijven besteed je doelbewust aandacht aan dilemma’s en problemen die leven binnen jouw doelgroep en geef je antwoord op de vragen waar jouw bezoeker mee zit. Lees meer over wervende webteksten!

Conversie optimalisatie traject
 

Klanten werven tip 3: Werk aan focus
Veel webshop / sites bieden een overvloed aan diensten, oplossingen en informatie. Hoe breder jouw aanbod hoe lastiger jouw bezoeker vindt waar hij naar op zoek is. Meer nieuwe klanten werven via internet kan door te kiezen voor een focus op een beperkt aantal onderwerpen. Hierdoor wordt jouw positie scherper, jouw aanbod kwalitatiever en komt jouw webshop / site hoger in zoekresultaten naar boven. 

Klanten werven tip 4: Beken kleur
klantenwerving administratiekantoor
Een duidelijke, consistente en authentieke uitstraling schept vertrouwen en maakt
onderscheid. Wat zijn de drijfveren van jouw organisatie? Wat is jouw onderscheidende vermogen? Wat zijn de argumenten om jouw producten of diensten af te gaan nemen? Het is raadzaam om eens te onderzoeken hoe jouw klant hierover denkt. Laat deze punten in woord, beeld, kleur in je online propositie naar buiten toe uitstralen. Benoem overal duidelijk de voordelen en waarde van jouw product of dienst.

Klanten werven tip 5: Maak je website 100% SEO-proofed
Laat je webshop / site de taal van de zoekmotoren spreken. Er zijn veel andere kanalen, maar vaak blijkt dat het werven van organische bezoekers de meest krachtige bezoekersstroom op gang brengt. En het leuke is, na een investering zijn deze bezoekers gratis in tegenstelling tot Google AdWords. Werken met de juiste trefwoorden, met goed opgezette conversiegerichte landingspagina's en het realiseren van backlinks naar je site / pagina toe brengt de zoekmotoren in actieve staat: lees ook ons artikel succesvol en snel hoog in Google.

Klanten werven tip 6: Bedenk een creatieve traffic builder
Een goede webshop / site met een goede conversie is niet succesvol zonder bekendheid. Er bestaan vele creatieve acties om in korte tijd veel bezoekers te krijgen. Voor mijn eigen bedrijf heb ik bijvoorbeeld een online marktonderzoek geïnitieerd waarbij de respondent de uiteindelijke resultaten gratis toegestuurd krijgt. Veel partijen besteden hier aandacht aan, respondenten bezoeken mijn webshop / site en achteraf komen ze terug voor de resultaten. Snel veel en vooral tevreden bezoekers. Er zijn veel andere creatieve acties te bedenken. 

Klanten werven tip 7: Ga de interactie aan met uw klanten
klanten werven via internet
Door ontwikkelingen als internet zijn veel markten transparanter geworden. Jouw klant heeft het steeds meer voor het zeggen. Hij kijkt, vergelijkt en vindt wat hij wil via internet. Door de dialoog aan te gaan met je klanten bouw je aan betrokkenheid, inzicht in zijn specifieke behoeften en deel je deze informatie met jouw hele doelgroep.

Klanten werven tip 8: Zorg voor een concreet aanbod
Zeker in (zakelijke) dienstverlening worden diensten vaak online onvoldoende duidelijk gepresenteerd. Hoe scherper je diensten worden geëtaleerd, hoe beter de conversie optimalisatie van je webshop / site zal zijn. Jouw klant wil namelijk een concrete oplossing voor zijn probleem. Algemeenheden trekken niet zijn aandacht. Wat heb je concreet te bieden en hoe presenteer je dit online?

Klanten werven tip 9: Van ‘wij’ naar ‘u’
Veel webshop / sites zijn nog steeds voornamelijk gericht op ‘wij, ik, ons’. Je vindt dit terug in droge kost als: ‘onze visie’, ’de oorsprong van ons bedrijf’ etc. Als achtergrondinformatie is dit niet echt storend, maar zorg er vooral voor dat jouw klant en zijn behoeften centraal staan in de belangrijkste content van je webshop / site of blog. Hierdoor vergroot je de aantrekkingskracht van je webshop / site en bouw je aan vertrouwen en conversie.

Klanten werven tip 10: Online succes door succesvol denken
Meer nieuwe leads werven via internet kan alleen als je erin gelooft hiermee succes te boeken. Als je niet gelooft in internet als medium, als je denkt dat jouw klanten niet online willen kopen, als je alleen gelooft in een fysieke wereld, dan zal je niet succesvol zijn om via internet meer leads te genereren. 

Conversie optimalisatie traject
 

Klanten werven tip 11: Bouw aan een mailbestand
De meeste mensen (zakelijk en privé) besteden 80% van hun tijd op internet aan gemiddeld 30 webshops / sites. Een krachtig middel om een bezoeker tot vaste bezoeker te maken, is hem te binden door inzet van bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Door met herhaling jouw lezersgroep te informeren over interessante onderwerpen bouw je aan een relatie met je potentiële klant. 

Klanten werven tip 12: Stimuleer uw bezoeker tot actie
online klanten werven
Met succes meer nieuwe leads werven is niet mogelijk zonder conversiegerichtheid. Dat wil zeggen dat jouw webshop / site je bezoeker stimuleert om actie te ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn: aanmelden voor een nieuwsbrief, downloaden van informatie, teruggebeld worden, gratis proberen etc. Zorg ervoor dat iedere pagina van je webshop / site uw bezoeker aanzet tot actie. 

Klanten werven tip 13: Werk aan online zichtbaarheid
Het aantal bezoekers van jouw webshop / site wordt voor een belangrijk deel bepaald door de bezoekers die via verwijzende webshops / sites bij je terecht komen. Veel aandacht moet je daarom besteden aan links ruilen, gratis links plaatsen, online profielen maken, reageren op webshops / weblogs / websites, zelf een weblog starten, persberichten versturen etc. Dit zorgt ervoor dat je hoger in Google komt op de juiste trefwoorden.

Klanten werven tip 14: Lever excellente service
Potentiële leads mogen niet afhaken door gebrek aan service. Zorg ervoor dat jouw webshop / site snel geladen wordt, vermijdt foute pagina’s, reageer snel op vragen en mails, kom beloftes na en bedank je bezoeker voor iedere actie die hij uitvoert. Creëer een sfeer van excellente service en leg je potentiële klant volledig in de watten. Inspiratie hierover leest u op gekopklanten.nl.

Automatisch klanten werven via internet (met je voeten op het bureau)
Met - bij wijze van spreken - je voeten op het bureau, de aanmeldingen stromen binnen, de telefoon gaat.... Jouw website is jouw digitale accountmanager geworden! Je hoeft alleen nog maar de leads op te volgen. Wil jij dat ook? Bekijk dan onze professionele marketing website oplossing.

De bedrijven waar wij mee samen werken, kunnen je uit deze droom bevrijden. Leads werven via internet werkt echt in iedere branche! 

De perfecte online klanten werven mix!
klanten werven
Deze 14 tips geven een goede eerste indruk wat de mogelijkheden zijn om succesvol via internet nieuwe klanten te werven voor jouw bedrijf! Echter het zijn maar 14 illustrerende tips. Er zijn veel meer elementen die van invloed zijn op het online succes, dat jij kan boeken met de website van jouw bedrijf.

Nieuwe klanten werven: Het begint allemaal bij een effectieve website!

- Maar waar moet je beginnen?
- En wat heeft de hoogste prioriteit?
- En wil je dit zelf doen of uitbesteden?
- Waar 'lekt' jouw website conversie?

Conversie optimalisatie traject

Gerelateerde artikelen:

Wij werken uitsluitend voor mkb-bedrijven met minimaal 3 tot honderden medewerkers, die toe zijn aan een volgende (of eerste) stap naar online groei!

 

WIL JE OOK MEER LEADS, KLANTEN OF ORDERS VIA INTERNET GENEREREN?

Laat ons je hiermee helpen! Vul vrijblijvend onderstaande gegevens in, dan nemen we snel contact met je op!

online marketing

Ticket naar

Online Groei
online marketing

Conversie Optimalisatie

Traject
online marketing

Professionele Marketing

Website
online marketing

Professionele Marketing

Webshop
Dockequipment
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Honeyburst Wine Company
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Tubeclamps
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Printnext
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
PerTazza
 • Professionele
 • Marketing
 • Website
Helliot
 • Professionele
 • Marketing
 • Website
Kindertypecursus
 • Professionele
 • Marketing
 • Website
Eaglehealthshop
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Megamoviestore
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Loading Systems International
 • Professionele
 • Marketing
 • Website
Repeatershop
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Fotobox
 • Professionele
 • Marketing
 • Website
filly fashion
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Parfumtrends
 • Professionele
 • Marketing
 • Webshop
Tersa
 • Internationale
 • Marketing
 • Website

ONLINE MARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

  030 227 23 23 

Regio Groningen - Zwolle - Breda - Eindhoven - Arnhem

Copyright © 2018 - Online Marketingmachine