030 227 23 23

SEO OPTIMALISATIE TRAJECT

seo optimalisatie

Hoeveel kwalitatieve organische bezoekers bezoeken jouw website / webshop?

Zonder bezoekers geen omzet. Voor heel veel webshops en sites geldt dat er een groot publiek op zoek is naar jouw aanbod. Vriendjes worden met Google en zorgen dat deze bezoekers naar jouw webshop komen is belangrijk. Zeker als de entree (landingspagina) zo mooi is, dat de bezoeker direct geïnteresseerd raakt.

Deze activiteiten (SEO - Search Engine Optimizing = zoekmachine optimalisatie) kan jouw webshop / website veel bezoekers gaan opleveren, waarvoor je niet per klik betaald!

Goed geïmplementeerde SEO optimalisatie kan (afhankelijk van jouw specifieke aanbod en markt) vele extra kwalitatieve bezoekers per maand opleveren. Let op: SEO optimalisatie heeft wel een ‘inwerktijd’ nodig en extra traffic wordt langzaam opgebouwd. Meestal duurt het 3 tot 6 maanden voordat je deze aantallen kunt realiseren.

Kwalitatieve SEO optimalisatie
Als je echt aanzienlijk meer bezoekers wilt en je wilt niet per klik betalen, (zoals bij Google AdWords) dan heeft het zin om SEO-optimalisatie op een goede manier voor jouw webshop (site) in te zetten. Hoe doen wij dit?

SEO optimalisatie traject 

1. Intakegesprek voor vaststellen strategie sEO optimalisatie

Wij kijken vooraf mee in jullie Google Analytics profiel. We kijken naar SEO-gezondheid om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Dit intakegesprek vindt plaats bij ons op kantoor in Groenekan of telefonisch. 

2. Scan techniek en technische SEO

Een van de eerste punten is dat wij inventariseren of er geen SEO-lekken in de huidige programmatuur of technische SEO-punten zijn. Alle zaken die een goede SEO / organische vindbaarheid in de weg zitten worden in kaart gebracht. We kijken naar de techniek van de website / webshop, we kijken naar het backlinkprofiel en we onderzoeken via Google Analytics en de Google Search Console naar mogelijke SEO-pijnpunten.

3. Diepgaande trefwoordenanalyse + uitgebreide rapportage 

Op basis van jullie wensen qua concrete zoekwoorden wordt een diepgraande trefwoordenanalyse opgesteld. Er wordt gescreend op zoekvolume, klik met de webshop, concurrentie en praktische haalbaarheid. Van een veelheid van mogelijke trefwoorden komen wij tot de beste 10 trefwoorden voor jouw bedrijf. Je ontvangt de uitgebreide rapportage van deze trefwoordenanalyse.

4. Advies voor SEO-trefwoorden voor jouw shop / site

In de rapportage van de trefwoordenanalyse adviseren wij welke trefwoorden te gaan gebruiken voor de verdere SEO-implementatie. Er wordt gekeken naar praktische haalbaarheid, concurrentie en zoekvolume. 

5. Schrijven van 3 complete SEO-landingspagina's 

Deze pagina's worden op trefwoord geschreven, maar vooral zo dat ze ook overtuigend en wervend genoeg zijn. Er worden conversiegerichte SEO-pagina's opgeleverd inclusief URL-voorstellen en copy voor Google title en Google description. Bij iedere landingspagina worden alle SEO-variabelen opgeleverd, van Pagetitle tot en met keywords en description. Je hoeft de pagina's alleen nog maar online te brengen.

seo optimalisatie

6. Advies voor implementatie 

De pagina's worden door jullie zelf online gezet, wij geven advies over indeling, gebruik van plaatjes, tags en overige punten.

7. Tips en informatie over SEO-optimalisatie & monitoren 

Wij geven ook advies en tips over hoe Google Analytics te gebruiken, te raadplegen en te interpreteren zodat jullie ook zelf de vorderderingen kunnen volgen!

8. Instellen doelen in Google Analytics

Wij stellen doelen voor je in in jullie Google Analytics profiel zodat bestellingen, maar ook bijvoorbeeld nieuwsbrief aanmeldingen, geregistreerd worden.

9. Linkbuilding (periodiek)

Zodra je website / webshop SEO on page goed is ingericht, starten we met linkbuilden. Dit zorgt ervoor dat je website / webshop populairder wordt in de zoekmachines en daardoor stijgt in de zoekresultaten. Afhankelijk van de doelen en budget wordt een linkbuildplan gemaakt, waarmee we vastleggen op welke termen en welke pagina's we de backlinks gaan realiseren. 

10. Monitoren van de resultaten (periodiek)

Zodra de implementatiefase is voltooid, starten we met monitoren. We houden de trefwoordposities in de gaten en we kijken naar het effect van de SEO-activiteiten in Google Analytics. Vier keer per jaar stellen wij een grondige rapportage op over de resultaten van SEO. Het is ook mogelijk om deze rapportages te combineren met onze Conversie Optimalisatie rapportages. 

TARIEF VOOR DIT SEO OPTIMALISATIE TRAJECT: OP AANVRAAG

SEO-optimalisatie door marketing gevoed
Als je SEO-optimalisatie echt goed wilt opzetten, zul je verder moeten kijken dan de technische zaken en de wetten die Google hanteert. SEO-optimalisatie is een marketinginstrument en de keuze van de juiste keywords is zeer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Er zijn genoeg webshops (websites) die heel veel bezoekers behalen door SEO-optimalisatie, maar hier uiteindelijk nauwelijks iets aan overhouden, omdat de keywords onvoldoende aansluiting vinden met de shop (site).

Ook aan de slag met organisch bezoekers trekken?

Vraag nu een offerte aan voor dit SEO-optimalisatietraject en wij nemen binnenkort contact met je op. Het heeft alleen zin om te reageren als jullie website / webshop al enige omvang heeft; wij werken voor MKB bedrijven met personeel (3 - 50 fte).

Offerte aanvragen

(c) online marketing bureau Online-Marketingmachine

online marketing

Optimalisatie Traject

Conversie
online marketing

Marketing lead

Website

Optimalisatie Traject

SEO
online marketing

Online Marketing

Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

alle referenties

Online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   

Neem contact op
 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 
 

   
   
   

Meer weten?

Copyright © 2019 - Online Marketingmachine