030 227 23 23

Bounce rate verlagen!

bounce rate verlagen

Bounce rate

Als eigenaar van een webshop of website weet je hoe belangrijk het is om meer kwalitatieve bezoekers naar je website / webshop te krijgen. Vooral ook de term ‘kwalitatieve bezoekers’ is hierbij belangrijk. Want je kunt beter 10 bezoekers hebben die goed converteren dan 100 die niet doorklikken en snel je website verlaten. Dus zaak om de bounce rate te verlagen.

De bouncerate is een belangrijk element binnen de totale mix van conversie optimalisatie.

Wat is een bounce rate?

De meeste mensen die af en toe Google Analytics raadplegen zijn in meer of mindere mate bekend met de term ‘bounce rate’.  De ‘bounce rate’ geeft heel goed de kwaliteit van je bezoekers aan. Wanneer een bezoeker niet doorklikt maar wegklikt, is er sprake van ‘bouncen.

Bounce Rate

bounce rate verlagen

De bounce rate is een kengetal tussen de 0% en 100%. Hoe lager de bounce rate van je webshop / website is, des te kwalitatiever het verkeer. Of nog beter gezegd: des te beter het verkeer aansluit wat jij op jouw webshop / website aanbiedt. De kwaliteit van de bezoeker hangt altijd samen met waar de bezoeker vandaan komt. 

Hoogte bounce rate

Hoe lager de bounce rate is des te kwalitatiever het bezoek. Zeer kwalitatieve websites en webshops halen dan een bouncerate van circa 20%. Dit is heel netjes. De gemiddelde bounce rate voor een webshop ligt rond de 35% - 45%. En bijvoorbeeld online marketing blogs kunnen makkelijk een bounce rate halen van wel 60% of meer. 

Oorzaken bounce rate

In hoofdlijnen zijn er twee oorzaken voor een hoge bounce rate. Of je trekt niet kwalitatief verkeer aan (doordat bijvoorbeeld werkt met affilates of dat de SEO van je website niet goed is geoptimaliseerd. Een andere belangrijke oorzaak voor een hoge bounce rate is dat jouw content niet goed op orde is en het vertrouwen in jouw site / shop afneemt en mensen daarom wegklikken. 

Propositie en bounce rate

Heel vaak zien wij hoge bounce rates wanneer uit de website (en vooral ook de homepage) niet goed blijkt wat men hier nu precies kan verwachten. De propositie is niet helder. Vaak is het zo dat mensen niet heel lang op Google zoeken. Wanneer een site / shop onduidelijk is, klikt men vaak door naar het volgende zoekresultaat. 

 de bounce rate verlagen?

De bounce rate vertelt altijd zijn verhaal. En een hoge bounce rate hoeft niet altijd een probleem te zijn en een lage bounce rate leidt niet altijd tot een hoge conversie. Wil je meer weten of hoe je de bounce rate kunt verlagen? En de online aanvragen / leads / orders kunt verhogen? Neem dan contact met ons op! Of lees meer over conversie optimalisatie.

Over Online-Marketingmachine.nl

Ik, Marco Bouman, heb in 2007 de Online-Marketingmachine opgericht. Met veel enthousiasme begeleid ik onze klanten met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in CRO- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligente inzet help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

Gerelateerde items

WIL JE OOK MEER LEADS, KLANTEN OF ORDERS VIA INTERNET GENEREREN?

Laat ons je hiermee helpen! Dit is onze passie. Vul vrijblijvend onderstaande gegevens in, dan nemen we contact met je op!

online marketing

Optimalisatie Traject

Conversie
online marketing

Marketing lead

Website
online marketing

Optimalisatie Traject

SEO
online marketing

Online Marketing

Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

alle referenties

Online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   

Neem contact op
 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 
 

   
   
   

Meer weten?

Copyright © 2019 - Online Marketingmachine