030 227 23 23

10 WEBSITE MARKETING TIPS «

Website Marketing Tips
Website Marketing Tips

ZIT ER VOLDOENDE internetMARKETING IN JOUW WEBSITE?

Door: Marco Bouman

INTERNETMARKETING ONTBREEKT IN DE MEESTE WEBSITES

De meeste mkb-websites lijken nog altijd veel op een brochure. Wat teksten, wat plaatjes… maar wat gebeurt er eigenlijk op deze websites? Zit er internetmarketing in deze websites? Zorgen deze websites voor aanvragen en of leads? Of blijft het bij een statische website?

WEBSITE MARKETING ANNO 2018

Ondanks dat website marketing niet nieuw is, is het overgrote deel van mkb-websites in Nederland meer een online folder / visitekaartje dan een echte internetmarketing website. Terwijl je met een beetje inzicht (en wat hulp) al heel snel aardige resultaten kunt boeken…

ZIT ER VOLDOENDE INTERNETMARKETING IN JOUW WEBSITE?

Als jouw antwoord 'nee' is, dan heb ik hier in dit artikel 10 waardevolle website marketing tips die je kunnen helpen om internetmarketing in je website te krijgen. Met als resultaat: een internetmarketing website die jouw bedrijf helpt via internet klanten te werven en eads te genereren!

Website marketing tip 1: Vertel waar je bezoeker is
Bezoekers (net als jij) zoeken al heel snel via Google naar een dienst / product. Zodra ze op een website komen, willen ze direct voelen / weten waar ze zijn. Kan ik hier vinden wat ik zoek? Waar ben ik? Wat hebben ze me te bieden? Kortom: een keiharde eerste indruk is nodig om de zoekende klant houvast te geven. Hoe unieker / meer onderscheid, des te beter.

Website marketing tip 2: Content is king
internetmarketing

Wat is je verhaal? Wat heb je te bieden? Wie zitten er achter dit bedrijf? Waarom moet ik met ze in zee gaan? Wat zeggen andere klanten? Waar zit hun specialisme? Antwoorden op deze vragen bepalen voor een behoorlijk deel of bezoekers blijven of gaan. Daarnaast is content in de vorm van teksten belangrijk om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Iedere pagina is weer een extra mogelijke vindbron.

Website marketing tip3 : Maak conversiepaden!
Een internetmarketing website leidt zijn bezoekers naar de gewenste doelpagina's. Wat wil je dat je bezoekers gaan doen? Bellen? Een contactformulier invullen? Een kleine dienst aanschaffen? Een artikel downloaden? Informatie aanvragen? Zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Het bepalen en integreren van deze conversiepaden in je website zet bezoekers aan tot actie, dit is conversie optimalisatie!

Website marketing tip 4: Verlaag de drempel
Voor alles wat je vertelt of wat je wilt dat je bezoekers doen, is laagdrempeligheid het toverwoord. Als je wilt dat ze een contactformulier invullen, maak dit formulier dan zo kort mogelijk. Als je wilt dat ze überhaupt een formulier invullen, geef dan aan dat het vrijblijvend is. Hoe laagdrempeliger je website is, hoe makkelijker bezoekers actie gaan ondernemen! Onderzoek eens wat het prominent toevoegen van een telefoonnummer doet!

Website marketing tip 5: Overtuig en verleid
De meeste mkb-websites overtuigen niet! Ze informeren. Je krijgt lappen tekst over een werkwijze, een proces of een ellenlange omschrijving van hoe iets werkt. Maar bezoekers vinden dat maar ten dele interessant. Wat ze wel interessant vinden is 'Wat levert het op?', het resultaat van wat je te bieden hebt op de hoogste vorm. Overtuigen betekent gaten verkopen, niet boren!

Website marketing tip 6: Zet de bezoeker centraal
website marketing

Jouw website (als je het goed doet) gaat niet over jouw bedrijf, maar over de problemen en wensen van jouw bezoeker en wat jij hem daarom te bieden hebt. Dat is een wereld van verschil. De beste manier om je bezoeker centraal te stellen, is om hem aan te spreken en aandacht te besteden aan zijn behoeften / problemen / dilemma's en uiteindelijk jouw oplossing!

Website marketing tip 7: Creëer uniekheid
Waarom zou ik met jouw bedrijf in zee gaan? Wat doen jullie anders dan anderen? Is het de prijs? De service? De ervaring? De mensen die het verschil maken? Bezoekers zijn altijd intuïtief op zoek naar dat stukje uniekheid, een eerlijk onderscheidend vermogen. Een internet marketing website heeft dat en maakt dat zichtbaar! Lees in dit verband ook ons artikel: de ultieme internetmarketing strategie!

Website marketing tip 8: Wees concreet
Welke dienst of welk product je ook aanbiedt, bezoekers willen heel graag weten wat ze kunnen verwachten. Je hoeft niet alles tot in den treure uit te werken, maar als jouw aanbod te abstract blijft, blijven aanmeldingen uit. Het verpakken van diensten als producten / pakketjes werkt daarom erg goed. Je bezoeker weet dan wat hij kan verwachten!

Website marketing tip 9: Wees open / transparant
website marketing tips
Een andere valkuil waar vaak ingestapt wordt, is het niet vertellen wie je bent. Bij interesse willen veel bezoekers weten 'Wie zitten hier achter?' Toon een foto van medewerkers, een bedrijfspand, een telefoonnummer, een contactformulier, een kvk-nummer (verplicht), je missie of je passie, en ga zo maar door. Hoe transparanter je internetmarketing website, des te geloofwaardiger je overkomt.

Website marketing tip 10: Doseer
Content is king betekent niet dat je je hele website maar vol moet kwakken met teksten. Veel teksten is altijd goed, zolang je bezoekers er niet over vallen. Het doseren van content is daarom uiterst belangrijk. Zo kan een rustig ogende internetmarketing website meer dan 150 pagina's bevatten. Doseren heeft ook te maken met de leesbaarheid die je je bezoeker geeft.

Website marketing tip 10a: Maak je internetmarketing website vindbaar
Een bonustip die meer gaat over het aantrekken van bezoekers.

Het is zaak om te weten op welke trefwoorden je gevonden wilt worden. Hoeveel volume zit erop? Hoeveel concurrentie zit erop? Aparte 'landingspagina's' maken voor deze trefwoorden zorgt voor kwalitatief bezoek. Lees ook: Kwalitatief bezoek door conversiegerichte SEO-landingspagina's.

Dit artikel is bedoeld om je een indruk te geven wat er zoal mogelijk is om je internetmarketing website te transformeren tot online marketingmachine. Je zult de eerste niet zijn die meer dan 70% van zijn klanten via zijn website werft.

Ook aan de slag met website marketing?

Wil jij ook meer leads, aanvragen en klanten aantrekken via je website? Het lijkt ons leuk om je hierbij te helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Over Online-Marketingmachine.nl

De Online-Marketingmachine is in 2009 opgericht door Marco Bouman. De Online-Marketingmachine is een klein online marketingbureau dat zich heeft toegelegd op het helpen realiseren van online groei voor mkb-bedrijven. Met passie helpen wij bedrijven online vooruit!

Gerelateerde artikelen:

 

Ook online groeien door conversie optimalisatie?

CONVERSIE OPTIMALISATIE TRAJECT

WIL JE OOK MEER LEADS, KLANTEN OF ORDERS VIA INTERNET GENEREREN?

Laat ons je hiermee helpen! Vul vrijblijvend onderstaande gegevens in, dan nemen we snel contact met je op!

online marketing

Converseo

Quickscan
online marketing

Optimalisatie Trjact

Conversie
online marketing

Optimalisatie Traject

SEO
online marketing

Online Marketing

Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

alle referenties

online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   
   

Neem contact op
 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 
 

   
   
   

Meer weten?

Copyright © 2018 - Online Marketingmachine