030 227 23 23

WEBSITE MARKETING TIPS VOOR EEN MARKETING WEBSITE

Online Marketing site tips
marketing websites tips 2019

Door: Marco Bouman

ZIT ER VOLDOENDE online MARKETING IN JOUW WEBSITE?

  • Heb je het gevoel dat jullie website wel een stuk effectiever kan?
  • Is er al veel geoptimaliseerd, maar blijven de resultaten uit?
  • Komen er voor je gevoel nog te weining aanvragen / leads uit?

Lees dan onderstaand artikel met website marketing tips voor de creatie van een online marketing website!
Of lees direct meer over mijn Marketing Lead Website oplossing!

de ultieme online marketing site

De meeste mkb-websites lijken nog altijd veel op een brochure. Wat teksten, wat plaatjes, maar wat gebeurt er eigenlijk op deze websites? Zit er internetmarketing in deze websites? Zorgen deze websites voor aanvragen en of leads? Of blijft het bij een statische website? Creëer de ultieme online marketing website!

WEBSITE MARKETING tips ANNO 2019

Ondanks dat website marketing niet nieuw is, is het overgrote deel van mkb-websites in Nederland meer een online folder / visitekaartje dan een echte internetmarketing website. Terwijl je met een beetje inzicht (en wat hulp) al heel snel aardige resultaten kunt boeken.

ZIT ER VOLDOENDE online MARKETING IN JOUW WEBSITE?

Als jouw antwoord 'nee' is, dan heb ik hier in dit artikel 10 waardevolle online marketing website tips die je kunnen helpen om internetmarketing in je website te krijgen. Met als resultaat: een internetmarketing website die jouw bedrijf helpt via internet klanten te werven en leads te genereren!

Inhoudsopgave:

Website marketing tip 1: Zorg voor een websitescript

Bezoekers (net als jij) zoeken al heel snel via Google naar een dienst / product. Zodra ze op een website komen, willen ze direct voelen / weten waar ze zijn. Kan ik hier vinden wat ik zoek? Waar ben ik? Wat hebben ze me te bieden? Kortom: een keiharde eerste indruk is nodig om de zoekende klant houvast te geven! Een succesvolle call to action helpt hierbij. Hoe unieker / meer onderscheid, des te beter. Gebruik USP's.

Website marketing tip 2: Content is king
online marketing sites tips

Wat is je verhaal? Wat heb je te bieden? Wie zitten er achter dit bedrijf? Waarom moet ik met ze in zee gaan? Wat zeggen andere klanten? Waar zit hun specialisme? Antwoorden op deze vragen bepalen voor een behoorlijk deel of bezoekers blijven of gaan. Daarnaast is content in de vorm van SEO-teksten belangrijk om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Iedere pagina is weer een extra mogelijke vindbron.

site marketing tip3 : Maak conversiepaden!  

Een internetmarketing website leidt zijn bezoekers naar de gewenste doelpagina's. Wat wil je dat je bezoekers gaan doen? Bellen? Een contactformulier invullen? Een kleine dienst aanschaffen? Een artikel downloaden? Informatie aanvragen? Zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Het bepalen en integreren van deze conversiepaden in je website zet bezoekers aan tot actie, dit is conversie optimalisatie! Maak het dan ook goed af met goede call to actions.

website marketingConversie optimalisatie aanpak

Website marketing tip 4: Verlaag de drempel 

Voor alles wat je vertelt of wat je wilt dat je bezoekers doen, is laagdrempeligheid het toverwoord. Als je wilt dat ze een contactformulier invullen, maak dit formulier dan zo kort mogelijk. Als je wilt dat ze überhaupt een formulier invullen, geef dan aan dat het vrijblijvend is. Hoe laagdrempeliger je website is, hoe makkelijker bezoekers actie gaan ondernemen! Onderzoek eens wat het prominent toevoegen van een telefoonnummer doet!

site marketing tip 5: Overtuig en verleid! 

De meeste mkb-sites overtuigen niet! Ze informeren. Je krijgt lappen tekst over een werkwijze, een proces of een ellenlange omschrijving van hoe iets werkt. Maar bezoekers vinden dat maar ten dele interessant. Wat ze wel interessant vinden is 'Wat levert het op?', het resultaat van wat je te bieden hebt op de hoogste vorm. Overtuigen betekent gaten verkopen, niet boren! 

Website marketing tip 6: Zet de bezoeker centraal 

online marketing websites
Jouw website (als je het goed doet) gaat niet over jouw bedrijf, maar over de problemen en wensen van jouw bezoeker en wat jij hem te bieden hebt. Dat is een wereld van verschil. De beste manier om je bezoeker centraal te stellen is om hem aan te spreken en aandacht te besteden aan zijn behoeften / problemen / dilemma's en uiteindelijk jouw oplossing!

site marketing tip 7: Creëer uniekheid 

Waarom zou ik met jouw bedrijf in zee gaan? Wat doen jullie anders dan anderen? Is het de prijs? De service? De ervaring? De mensen die het verschil maken? Bezoekers zijn altijd intuïtief op zoek naar dat stukje uniekheid, een eerlijk onderscheidend vermogen en een heldere positionering. Een internet marketing website heeft dat en maakt dat zichtbaar! Lees in dit verband ook mijn artikel: de ultieme internetmarketing strategie!

Website marketing tip 8: Wees concreet

Welke dienst of welk product je ook aanbiedt, bezoekers willen heel graag weten wat ze kunnen verwachten. Je hoeft niet alles tot in den treure uit te werken, maar als jouw aanbod te abstract blijft, blijven aanmeldingen uit. Het verpakken van diensten als producten / pakketjes werkt daarom erg goed. Je bezoeker weet dan wat hij kan concreet verwachten!

site marketing tip 9: Wees open en transparant

marketing website
Een andere valkuil waar vaak ingestapt wordt, is het niet vertellen wie jullie zijn. Bij interesse willen veel bezoekers weten 'Wie zitten hier achter?' Toon een foto van medewerkers, een bedrijfspand, een telefoonnummer, een contactformulier, een kvk-nummer (verplicht), je missie of je passie, en ga zo maar door. Hoe transparanter je online marketing website, des te geloofwaardiger je overkomt.

Website marketing tip 10: Doseer

Content is king betekent niet dat je je hele website maar vol moet kwakken met teksten. Veel teksten is altijd goed, zolang je bezoekers er niet over struikelen. Het doseren van content is daarom uiterst belangrijk. Zo kan een rustig ogende online marketing website meer wel honderden pagina's bevatten. Doseren heeft ook te maken met de leesbaarheid die je je bezoeker geeft.

Website marketing tip 10a: maak je website vindbaar
Ik geef je een bonustip die gaat over het aantrekken van bezoekers.

Het is zaak om te weten op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Hoeveel volume zit erop? Hoeveel concurrentie zit erop? Aparte 'landingspagina's' maken voor deze trefwoorden zorgt voor kwalitatief bezoek. Lees ook: Kwalitatief bezoek door conversiegerichte SEO-landingspagina's.

Dit artikel is bedoeld om je een indruk te geven wat er zoal mogelijk is om je website te transformeren tot online marketingmachine. Je zult de eerste niet zijn die meer dan 70% van zijn klanten via zijn website werft.

ook online groeien

Wil je ook online groeien met je bedrijf? laat mij je hierbij helpen. Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. Goed om te weten: ik werk voor mkb bedrijven met 3-50 medewerkers. 

Over Online-Marketingmachine.nl

marketing website tips 2019

Ik, Marco Bouman, heb in 2007 de Online-Marketingmachine opgericht. Met veel enthousiasme begeleid ik mkb-bedrijven met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in Conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligent kader help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

Gerelateerde artikelen:

Vul dan onderstaande gegevens in. Ik neem dan vrijblijvend contact op om af te stemmen over de mogelijkheden. 

Goed om te weten: onze aanpak past het best bij mkb bedrijven (3-50 fte).

online marketing
Optimalisatie Traject
Conversie
online marketing
Online Groei
Consult
online marketing
Optimalisatie Traject
SEO
online marketing
Online Marketing
Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

 

Online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   

 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 

 

   
   
   

 

Copyright © 2019 - Online Marketingmachine
Online Marketingmachine scoort een 5,0 uit 5 op basis van 23 beoordelingen.