030 227 23 23

WEBSITE MARKETING TIPS VOOR EEN MARKETING WEBSITE

Online Marketing website tips
marketing websites

Door: Marco Bouman

ZIT ER VOLDOENDE online MARKETING IN JOUW WEBSITE?

  • Heb je het gevoel dat jullie website wel een stuk effectiever kan?
  • Is er al veel geoptimaliseerd, maar blijven de resultaten uit?
  • Komen er voor je gevoel nog te weining aanvragen / leads uit?

Lees dan onderstaand artikel met tips voor de creatie van een online marketing website!
Of lees direct meer over mijn Marketing Lead Website oplossing!

de ultieme online marketing website

De meeste mkb-websites lijken nog altijd veel op een brochure. Wat teksten, wat plaatjes, maar wat gebeurt er eigenlijk op deze websites? Zit er internetmarketing in deze websites? Zorgen deze websites voor aanvragen en of leads? Of blijft het bij een statische website? Creëer de ultieme online marketing website!

WEBSITE MARKETING ANNO 2019

Ondanks dat website marketing niet nieuw is, is het overgrote deel van mkb-websites in Nederland meer een online folder / visitekaartje dan een echte internetmarketing website. Terwijl je met een beetje inzicht (en wat hulp) al heel snel aardige resultaten kunt boeken.

ZIT ER VOLDOENDE online MARKETING IN JOUW WEBSITE?

Als jouw antwoord 'nee' is, dan heb ik hier in dit artikel 10 waardevolle website marketing tips die je kunnen helpen om internetmarketing in je website te krijgen. Met als resultaat: een internetmarketing website die jouw bedrijf helpt via internet klanten te werven en leads te genereren!

Website marketing tip 1: Zorg voor een websitescript
Bezoekers (net als jij) zoeken al heel snel via Google naar een dienst / product. Zodra ze op een website komen, willen ze direct voelen / weten waar ze zijn. Kan ik hier vinden wat ik zoek? Waar ben ik? Wat hebben ze me te bieden? Kortom: een keiharde eerste indruk is nodig om de zoekende klant houvast te geven! Een succesvolle call to action helpt hierbij. Hoe unieker / meer onderscheid, des te beter. Gebruik USP's.

Website marketing tip 2: Content is king
online marketing websites tips

Wat is je verhaal? Wat heb je te bieden? Wie zitten er achter dit bedrijf? Waarom moet ik met ze in zee gaan? Wat zeggen andere klanten? Waar zit hun specialisme? Antwoorden op deze vragen bepalen voor een behoorlijk deel of bezoekers blijven of gaan. Daarnaast is content in de vorm van SEO-teksten belangrijk om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Iedere pagina is weer een extra mogelijke vindbron.

Website marketing tip3 : Maak conversiepaden!  
Een internetmarketing website leidt zijn bezoekers naar de gewenste doelpagina's. Wat wil je dat je bezoekers gaan doen? Bellen? Een contactformulier invullen? Een kleine dienst aanschaffen? Een artikel downloaden? Informatie aanvragen? Zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Het bepalen en integreren van deze conversiepaden in je website zet bezoekers aan tot actie, dit is conversie optimalisatie! Maak het dan ook goed af met goede call to actions.

Website marketing tip 4: Verlaag de drempel 
Voor alles wat je vertelt of wat je wilt dat je bezoekers doen, is laagdrempeligheid het toverwoord. Als je wilt dat ze een contactformulier invullen, maak dit formulier dan zo kort mogelijk. Als je wilt dat ze überhaupt een formulier invullen, geef dan aan dat het vrijblijvend is. Hoe laagdrempeliger je website is, hoe makkelijker bezoekers actie gaan ondernemen! Onderzoek eens wat het prominent toevoegen van een telefoonnummer doet!

Website marketing tip 5: Overtuig en verleid! 
De meeste mkb-websites overtuigen niet! Ze informeren. Je krijgt lappen tekst over een werkwijze, een proces of een ellenlange omschrijving van hoe iets werkt. Maar bezoekers vinden dat maar ten dele interessant. Wat ze wel interessant vinden is 'Wat levert het op?', het resultaat van wat je te bieden hebt op de hoogste vorm. Overtuigen betekent gaten verkopen, niet boren! 

Website marketing tip 6: Zet de bezoeker centraal 
online marketing websites

Jouw website (als je het goed doet) gaat niet over jouw bedrijf, maar over de problemen en wensen van jouw bezoeker en wat jij hem te bieden hebt. Dat is een wereld van verschil. De beste manier om je bezoeker centraal te stellen is om hem aan te spreken en aandacht te besteden aan zijn behoeften / problemen / dilemma's en uiteindelijk jouw oplossing!

Website marketing tip 7: Creëer uniekheid 
Waarom zou ik met jouw bedrijf in zee gaan? Wat doen jullie anders dan anderen? Is het de prijs? De service? De ervaring? De mensen die het verschil maken? Bezoekers zijn altijd intuïtief op zoek naar dat stukje uniekheid, een eerlijk onderscheidend vermogen. Een internet marketing website heeft dat en maakt dat zichtbaar! Lees in dit verband ook mijn artikel: de ultieme internetmarketing strategie!

Website marketing tip 8: Wees concreet
Welke dienst of welk product je ook aanbiedt, bezoekers willen heel graag weten wat ze kunnen verwachten. Je hoeft niet alles tot in den treure uit te werken, maar als jouw aanbod te abstract blijft, blijven aanmeldingen uit. Het verpakken van diensten als producten / pakketjes werkt daarom erg goed. Je bezoeker weet dan wat hij kan concreet verwachten!

Website marketing tip 9: Wees open en transparant
marketing website
Een andere valkuil waar vaak ingestapt wordt, is het niet vertellen wie jullie zijn. Bij interesse willen veel bezoekers weten 'Wie zitten hier achter?' Toon een foto van medewerkers, een bedrijfspand, een telefoonnummer, een contactformulier, een kvk-nummer (verplicht), je missie of je passie, en ga zo maar door. Hoe transparanter je online marketing website, des te geloofwaardiger je overkomt.

Website marketing tip 10: Doseer
Content is king betekent niet dat je je hele website maar vol moet kwakken met teksten. Veel teksten is altijd goed, zolang je bezoekers er niet over struikelen. Het doseren van content is daarom uiterst belangrijk. Zo kan een rustig ogende online marketing website meer wel honderden pagina's bevatten. Doseren heeft ook te maken met de leesbaarheid die je je bezoeker geeft.

Website marketing tip 10a: maak je website vindbaar
Ik geef je een bonustip die gaat over het aantrekken van bezoekers.

Het is zaak om te weten op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Hoeveel volume zit erop? Hoeveel concurrentie zit erop? Aparte 'landingspagina's' maken voor deze trefwoorden zorgt voor kwalitatief bezoek. Lees ook: Kwalitatief bezoek door conversiegerichte SEO-landingspagina's.

Dit artikel is bedoeld om je een indruk te geven wat er zoal mogelijk is om je website te transformeren tot online marketingmachine. Je zult de eerste niet zijn die meer dan 70% van zijn klanten via zijn website werft.

hoeveel marketing zit er in jullie website?

Heb je het idee dat je hier groei kan realiseren? Gaan jullie dit zelf doen? Of laat je het liever over aan een specialist? In de afgelopen 12 jaar heb ik de marketing lead website ontwikkeld. Wil je hier meer over weten?
 

ja, ik wil hier wel meer over weten!

Over Online-Marketingmachine.nl

Ik, Marco Bouman, heb in 2007 de Online-Marketingmachine opgericht. Met veel enthousiasme begeleid ik mkb-bedrijven met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in Conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligent kader help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

Gerelateerde artikelen:

WIL JE OOK MEER LEADS, KLANTEN OF ORDERS VIA INTERNET GENEREREN?

Laat ons je hiermee helpen! Dit is onze passie. Vul vrijblijvend onderstaande gegevens in, dan nemen we contact met je op!

online marketing

Optimalisatie Traject

Conversie
online marketing

Marketing lead

Website
online marketing

Optimalisatie Traject

SEO
online marketing

Online Marketing

Consultancy

ONZE KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
   

alle referenties

online mARKETING BUREAU

Online-Marketingmachine
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)
KvK: 30218791
Btw: 100828620B01

T: 030-2272323

   
   

Neem contact op
 

converseo

Conversie Optimalisatie (web effectiviteit) x SEO (meer organische vindbaarheid) = CONVERSEO = Online Groei! 
 

   
   
   

Meer weten?

Copyright © 2019 - Online Marketingmachine